Metaltown – var vi där?

Ja, det var vi! Mangrann uppslutning med Anders, Marcus, Patrick Holmqvist och jag på plats. Jämfört med förra årets festival kändes årets mycket bättre; bussarna funkade, ljudet var bra, området bättre planerat.

Sedan var stämningen hög, vädret till trots och det var som alltid kul att träffa gamla vänner, kollegor och artister. Nya firman Brands For Fans hade organiserat en Slayer-Lounge för att lyfta fram sitt vin, och där hade de den goda smaken att sälja FrEQuency Lagern. Dock kunde inte vissa av oss dricka den, utan fick hålla sig till godo med det här:

Image

Fredagen bjöd på spelningar med Lamb of God (bra), Opeth (fantastiskt bra, men alldeles för lite publik), Killswitch Engage (bra som alltid), DeathDestruction och Hypocrisy (bra där med). Fredagskvällen avslutades med In Flames, och då såg det ut så här:

Image

Lördag bjöd på gig med Gojira (magiskt), Year of the Goat (bra), Hammerfall och Pain (bra där med!). Vi passade på att hänga lite med Peter Tägtgren innan DeathDestruction-Jonas kom ner och förgyllde vår tillvaro:

Image

Avslutningsvis spelade Slayer, som går från klarhet till klarhet. Det känns som de blir bättre och bättre för varje spelning man ser med de, och Gary Holt är grym som inhoppande gitarrist. Tidigare på dagen intervjuade jag Tom Araya för Brands for Fans räkning, och då såg det ut så här:

Image

Patrick visade upp våra nya etiketter för alla som var intresserade, och några andra också. Marcus fick tatueringsuppdrag från Slayer, och Anders fick hela festivalen att glömma hällregnet. Öllagret sålde slut vid nio på lördagskvällen, så man får nog sammanfatta helgen som en mindre succé.

ses nästa år då!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s